terugYvonne
Hagenaar-Ratelband


archief
radiolezingen
:
'Je bent
een ziel
en je hebt
een lichaam'

"Er is altijd
LICHT..."

"Maar Mensen..
LUISTER..."
Bijna 6 jaar sprak ze met grote regelmaat lezingen in voor het internet radiostation Indigo Radio, het latere Indigo Soul Station;

Yvonne Hagenaar-Ratelband

Ze deed het met veel plezier en vooral.. Liefde.
Hoeveel mensen er luisterden op de dinsdagavonden of op een ander moment in de week, maakte haar daarbij niet uit. Iedereen die ze kon bereiken met haar boodschap, was er weer één.
Een boodschap met de kracht van eenvoud;
"Je bent een ziel en hebt een lichaam".
In simpele bewoordingen en met eenvoudige meditaties liet ze horen maar tegelijk ook voelen hoe simpel de dingen in het leven kunnen worden als je die werkelijkheid wezenlijk omarmt.
Onvermoeibaar wist ze steeds weer haar boodschap in een actueel onderwerp te gieten.
En toen ineens, op een middag in maart 2012 was 'genoeg genoeg'.
Begin juni liet ze haar luisteraars weten:
"Natuurlijk zijn de onderwerpen nooit genoeg en nooit eindig, hierna komt nog zo veel... zo veel aan inzichten.
(..)
Wat gedeeld diende te worden werd gedeeld om in het 'nieuwe' denken - het Mercuriusdenken te komen.
Mensen konden hier in mee of niet.
Vele vragen konden worden beantwoord en dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat mensen in mij stelden.
Dankbaar dat er naar de lezingen geluisterd werd.
(...)
Moge jouw Licht je Pad beschijnen... wie weet tot ziens

Liefs en Namasté,
Yvonne "


DANK Yvonne voor deze prachtige lezingen.
En er kan nog steeds naar geluisterd worden.
Want het DiZijn heeft alle lezingen van Yvonne gearchiveerd.
Alle 220 lezingen en ook nog een aantal tweegesprekken.


Lezingen in dit archief:


2 0 1 2


3 januari 2012 Misschien kunnen we ons herinneren dat de mooiste gave voor de mensheid is geweest: De gave om te mediteren… Om na te denken over ons eigen innerlijk, over wie wij zijn en wat wij zijn….

10 januari 2012 Als we ophouden met angst voor oorlog te hebben dan komt er geen oorlog meer.

17 januari 2012 Deze keer twee vragen om te beantwoorden.

24 januari 2012 Er was nog een vraag en die wordt in deze lezing behandeld.

14 februari 2012 De Energie zal vloeien en alles zal vanzelf gaan in je leven. De Energie, - het Leven – zal plaats vinden zoals het plaats dient te vinden. Op de enige juiste wijze, op de juiste plaats en op het juiste moment.

21 februari 2012 Alles is al ‘klaargezet’ om tot een volkomen zelfstandig denken te komen. We hoeven slechts over onze eigen bergen heen te stappen. Of we er nu wel of niet ‘zin’ in hebben: het is onvermijdelijk, we zitten al in de tijd dat het zelfstandig denken naar buiten zal barsten…

28 februari 2012 Je hoeft alleen maar in de tuin van jouw leven het onkruid weg te halen: de angst en de twijfel - dat is alles. En zie wat je dan overhoudt...

6 maart 2012 Zo zat ik te denken dat het toch eigenlijk een stuk eenvoudiger was om een boek te schrijven, dan iedere week een lezing te maken. Je kunt met een boek in één klap klaar zijn... Kunnen wij mensen begrijpen dat wij alleen ons eigen Innerlijk kunnen zien als wij erkenning geven aan onze problemen?


2 0 1 1

4 januari 2011 We hebben de keuze om onze gedachten tot krachten te maken en die positieve krachten, de positieve energieën daadwerkelijk te laten werken. Al het andere, het negatieve kunnen wij ook materialiseren, maar waarom zouden wij dat doen?

6 januari 2011 Gesprek met Marja. O.a. over het helen van plaatsen. Durf je met ons door de straat te lopen? ;-)

25 januari 2011 Jouw gedachten, jouw positieve, goede, liefdevolle gedachten creëren jouw toekomst.

22 februari 2011 We zien in deze tijd dat het leven supersnel gaat, de gebeurtenissen volgen elkaar snel op, mensen kunnen het haast niet meer bijbenen, maar ze zijn wel degelijk in staat om het bij te houden, zij hebben immers de keuze gemaakt om in deze tijd op aarde te leven.

1 maart 2011 Onze dochters, de vrouwen, de moeders van nu, wilden we graag en al te graag laten studeren en onze zonen studeerden als vanzelfsprekend maar moesten ook leren hoe een huishouden gerund moest worden. Deden wij, de babyboomers iets verkeerd? Hadden we het anders dienen te doen?

8 maart 2011 Ja, het leven ontvouwde zich voordurend. Juist in deze eindtijd, de eindtijd van een periode die zich allang heeft ingezet, en die alle Inzichten uit de herinnering naar boven laat halen. Natuurlijk waren de inzichten er altijd al, maar verborgen, mensen herinneren het zich nu weer. We hebben het zelf duizenden jaren laten ondersneeuwen, we dachten er niet meer aan, en we dachten dat dit leven hier op aarde het enige leven was, en deze beschaving, voor wat het doorgaat, de enige beschaving was.

13 maart 2011 Gesprek met Marja. We spreken over het diepe verlangen van mensen naar het Licht en wat sommige mensen daar allemaal voor (laten) doen..

15 maart 2011 Soms lopen mensen voortdurend tegen dezelfde moeilijkheden aan en begrijpen niet wat ze verkeerd deden, ze deden niets verkeerd, ze hadden het alleen anders kunnen doen..

22 maart 2011 Zo gaat dat nu eenmaal in een leven hier op aarde.

29 maart 2011 Dan heb je binnen in je zelf begrepen dat het goede en het kwade eigenlijk zo op die wijze niet bestaan, het is slechts jouw waarneming en dat kan tevens de weg naar jouw vrede zijn.

5 april 2011 Het altijd maar naar buiten gerichte denken maakt je leven tot een zorgelijke toestand.

(31 maart)10 april 2011 Gesprek met Marja. En ook met dit gesprek gaan we de diepte in. Ga je ook nu weer met ons mee?

12 april 2011 Over mededogen. De ander zien zoals hij of zij werkelijk is, met al die Liefde die binnen in je zelf zit - zonder die ander te oordelen of te veroordelen.

19 april 2011 Er zijn mensen die de fijne kneepjes kennen van het manipuleren van anderen. Je kunt dan ook zeggen: ze zijn daar meesters in. Zonder dat zo aan de buitenkant te laten merken, doe je toch wat zij willen dat je doet. Dat kun je jaren en jaren niet in de gaten hebben, totdat... Totdat je wakker wordt. En dan zijn de poppen aan het dansen. Want je accepteert niets meer.

26 april 2011 De juiste woorden.... (deel één)

3 mei 2011 De juiste woorden.... (deel twee)

(4) 8 mei 2011 Gesprek met Marja. O.a. over het inrichten van je huis en je leven! de Dalai Lama en de humor.

10 mei 2011 Een vraag: Bedoelt u dan dat het beter zou zijn om niet te reageren?

17 mei 2011 Het is mijn droom dat mensen of liever gezegd dat jij de vrede in je zelf mag vinden. Jouw vrede die alles wegwast wat op jouw weg gekomen was. De vrede die je bij je zal laten blijven in alle jaren van je leven, de vrede die je zal begeleiden in jouw karma dat je zelf uitgekozen hebt.

24 mei 2011 Antwoorden op twee emails met vragen over positiviteit en negativiteit en of dat nu eigenlijk wel bestaat..

31 mei 2011 Je gewoon overgeven aan de Liefde die altijd al in je zelf heeft gezeten blijkt toch iets zeer moeilijks te zijn?

7 juni 2011 Het verlangen van mensen gaat uit naar de God in hen zelf. De Goddelijke heelmaking. Omdat de mens Zelf een stukje God is, zelf uit God komt, dus de geestelijke begeerte naar die herinnering.

12 juni 2011 Gesprek met Jan Paul: wat te doen als je 's nachts niet kunt slapen...

14 juni 2011 Als je schreeuwt heb je nooit gelijk

21 juni 2011 Als ik respect voor mijzelf kan opbrengen, zullen anderen ook respect voor mij opbrengen. Maar het is zo moeilijk...

5 juli 2011 Over die ene mens, over dat je met elkaar wilt leven, over het bij je zelf blijven. Je het één nodig hebt om het andere te begrijpen.

6 september 2011 Noorwegen 1. Het hoogste doel als betekenis van het gebeurde...

13 september 2011 Noorwegen 2. Het hoogste doel als betekenis van het gebeurde.

20 september 2011 'Kanker'. Mensen zullen niet gauw naar welke goede raad dan ook wensen te luisteren. Ze zullen zelf de ervaring willen opdoen, dan zullen ze de ervaring van dat wat het kwaad genoemd wordt nodig hebben.

4 oktober 2011 Zorgen, zorgen maken.

11 oktober 2011 Ik ga er altijd maar dan ook altijd en zonder enige twijfel vanuit dat het Universum meer met ons mensen voorheeft dan een beperkt leven dat velen vastklemmen. Want veranderingen eng hoor, en hoor je om je heen: och neen, asjeblieft niet, laat mij het leuk houden, laat mij mijn geld houden, laat mij leuk golven en ga zo maar door.

18 oktober 2011 Wat kan ik, wat wil ik, wat zijn de mogelijkheden in wat ik kan en wil.

1 november 2011 Accepteren en 2012.

8 november 2011 Worden wie je was, bent en altijd zijn zult.

15 november 2011 Vergeef je zelf… Het lijkt gemakkelijk gezegd, maar is het moeilijkste om te doen: wérkelijk je zelf vergeven, want wat vergeef je je zelf...

22 november 2011 ...dat het onbegrip, het kwaad niet anders is dan onbegrepen Licht...

29 november 2011 ...dat het onbegrip, het kwaad niet anders is dan onbegrepen Licht....... Deel 2.

6 december 2011 De werkelijke betekenis van je leven

13 december 2011 Het goede verdrijft altijd het kwaad uit de mens.


2 0 1 0

12 januari 2010 Als je je een voelt met de ziel die jij bent, dus dat je je bewust bent van het stukje god dat jij bent, ben je niet meer ontvankelijk voor stormen en winden en toestanden van de aarde.

19 januari 2010 Met hoofdpijn kun je ook de uiteinden van je schouders masseren: er zit een klein kuiltje aan de bovenkant van je armen, tegen je schouders aan, in het bot van je schouders, daar een flinke massage toepassen.

26 januari 2010 Je had het van jezelf gewoon nooit verwacht dat je dit zou doen, maar toch ben je zomaar meegegaan in een groepsdenken, een groepshandelend gebeuren.

2 februari 2010 De lichtfenomenen boven Noorwegen

9 februari 2010 Een meditatie om terug te komen in de rust van ons zelf, in dát wat wij zijn. De haast, de illusie laat ons zijn wat wij niet zijn, en misschien vind je het aangenaam om tijdens deze meditatie thuis te komen.

16 februari 2010 Hoe langer hoe meer mensen komen in de duisternis van hun bestaan terecht en beginnen na te denken over hun leven en over de zin van hun leven. En zo kwamen zij, zonder dat zij dit eigenlijk van te voren wisten, op het pad, op de Weg van het Midden terecht….

23 februari 2010 Het wezen van Tao.

9 maart 2010 (150e lezing!) In deze tijd waarin het Licht groter en groter wordt, waarin mensen in een hogere trilling zullen gaan leven, met ook een hoger bewustzijn en waarin vrijelijk gesproken wordt over spiritualiteit, over de Weg die wij allen hebben te gaan, is er ook de andere kant aan het proberen groter te worden. De andere kant, de zwarte kant wordt het ook wel genoemd. En die kan behoorlijk van zich laten horen, maar stelt in feite niet veel voor, alhoewel er zijn veel mensen die het verschil tussen het ene en het andere niet kunnen maken.

14 maart 2010 Gesprek met Marja. Mensen beschikken over een enorme kracht waar ze nu in deze tijd meer en meer over horen, en we spreken er over dat je die krachten ook kunt leren te gebruiken.

16 maart 2010 Mensen hebben het lastig met het Licht. Heb mededogen met die mensen die nog niet met het wild om zich heen slaan gestopt zijn… Bedenk dat je eens zelf in een leven, en misschien wel dit leven, ook ‘zo’ geweest bent en dat het er maar van af hing welke keuze jij maakte in je leven.

23 maart 2010 Er komt een nieuwe tijd, een begin van de volgende 26.500 jaar, een tijdperk van een ander bewustzijn. Een tijdperk waarin mensen ethisch zullen handelen, een tijdperk waarin mensen hun verantwoordelijkheden zullen nemen, een tijdperk van hoog bewustzijn.

31 maart 2010 Macht zonder drijfveer. Hogere Macht is nooit Krachtig, daarom heeft zij Macht. Lagere Macht is altijd Krachtig, daarom heeft zij geen Macht. Hogere Macht gaat niet over tot handelen en handelt zonder drijfveer. Lagere Macht gaat over tot handelen en handelt met drijfveer.

11 april 2010 Gesprek met Marja. Over honden en andere dieren en hoe we daar mee om gaan.

13 april 2010 … en dan valt het mij op dat juist mensen die in de traditie van deze kerk zijn opgegroeid zo’n grote kritiek komt.

20 april 2010 Over accepteren en oordelen. En niet alleen het accepteren van je zelf maar vooral ook het accepteren van anderen, anderen die fouten hebben begaan niet willen oordelen. Hebben we er wel eens over nagedacht dat alles wat we over anderen te zeggen hebben de onmacht van ons zelf laat zien?

27 april 2010 Toch zul je tot de gedachte komen dat jouw ‘redding’ jouw vasthoudend-heid is aan de positieve gedachten, aan het Licht binnen in jou.

9 mei 2010 Gesprek met Marja. Iedereen die op je pad komt is je leraar.

11 mei 2010 Over mededogen en begrip

25 mei 2010 Emoties zijn van de aarde

1 juni 2010 Emoties zijn van de aarde (2)

9 juni 2010 Bemediteer je zelf.

13 juni 2010 Gesprek met Marja. Over politiek, macht en kracht, natuurlijk ook weer iets over voeding en nog veel meer..

15 juni 2010 Misschien wil je er over nadenken dat voor roddels geen plaats meer voor is, en dat alle plekken in jouw denken alleen nog maar met Liefde gevuld zijn. Tja, dat kan allemaal – immers jij bepaalt?

11 juli 2010 Gesprek met Marja. Over van alles, dus ook over voetballen. Maar vooral ook over het denken. Het denken dat je tot Inzicht kan brengen, terwijl denken op zich zelf geen inzicht in zich heeft. Inzicht IS, gedachten of denken is dat niet, dat is slechts een wijze om tot het IS te komen.

3 augustus 2010 Het is niet zo dat God, de Liefde in jou het allemaal voor je doet, je dient het leven Zelf te leven, je dient zelf te zorgen dat de wortel vast zit in jouw ziel, je dient er zelf voor te zorgen dat je je richt naar God, naar de Liefde. Dat is verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven, voor jouw daden, voor jouw denken.

8 augustus 2010 Gesprek met Marja. Over gehechtheid en hoe moeilijk het juist in relaties is om echt los te laten.

17 augustus 2010 De ziel die teruggaat naar de oorsprong, het God Zijn, het weten hierin te voelen, te Zijn – die vorm die geen vorm IS, maar IS omdat alle andere vormen niet bestaan, daar gaat het over.

24 augustus 2010 Misschien heb je spijt van woorden van woede, van wanhoop, van kwaad, die je vandaag uitgesproken hebt. Misschien had je de dingen toch anders willen doen en anders willen zeggen dan je van plan was en was je toch weer in de emotie van je eigen wanhoop terecht gekomen

12 september 2010 Gesprek met Marja. "Ik voel mij leven in de wereld van oorzaken. Vroeger leefde ik in de wereld van de gevolgen"

7 september 2010 Alles wilden wij meemaken, al deze dingen die vanuit het ego kwamen, en dat wilden wij gewoon omdat we al die ervaringen wilden begrijpen, begrijpen waarom we ons zo af lieten dwalen van ons eigen zelf. En op den duur vergaten we ons zelf totaal en dachten dat de werkelijkheid alleen nog maar bestond uit ons ego.

14 september 2010 Waarom zou je je zelf zo veel geweld aan doen door de natuur in jou tegen te houden, te stoppen. Waarom vertrouw je niet op je eigen Innerlijk.

28 september 2010 Een meditatie op de eerste drie 'hoofdchakra's. Deel 1

5 oktober 2010 Want het Licht is niet van jou gescheiden, het Licht is wat jij bent. Wat jij wérkelijk bent, want dát is wat jij bent, nu op dit moment. In het altijd durende NU. Leef niet meer in die gescheidenheid, maar weet je één met dat Licht, voel je één en weet dat jij je nooit meer uit dat evenwicht laat halen.

10 oktober 2010 Gesprek met Marja. Geen woord over die datum...maar wel over zoveel meer...

12 oktober 2010 Wij zijn niet de angst, de angst die bestaat in het ego, in de illusie die wij over ons zelf hebben. Maar wat gewoon in ons denken bestaat, en daarom denken wij dat dát het leven is. Maar Wij zijn het leven, de liefde en zelf een stukje God.

25 oktober 2010 Er is zo veel onwetendheid, daardoor zie je de werkelijke werkelijkheid niet meer.

2 november 2010 Durf neen te zeggen, en niet meer anderen te pleasen, ongeacht de gevolgen.

9 november 2010 Deel 1 van een Transcendente Ervaring, met andere woorden een Bijna Dood Ervaring.

14 november 2010 Gesprek met Marja. Over vertrouwen en over allerlei angsten die je kunnen weerhouden om in vertrouwen te leven.

16 november 2010 Deel 2 van een lezing over Bijna Dood Ervaring. Ook wij waren eens ‘jonge zielen'

23 november 2010 Yvonne beantwoordt vragen; "Ik zou zo graag willen weten wat ik moet doen met ..."

30 november 2010 Een flink stuk vierkant klei, met zoals ik kon zien steeds met de vingers een klodder er tegen opgeplakt, en ik zag dat dat de ervaringen waren die toegevoegd werden aan het de kubus.

7 december 2010 Mensen hebben over het algemeen weinig of geen kennis van de Astrale wereld. De ‘plek’ – het ‘veld’ waar ze vandaan komen en waar ze weer naar toe gaan. Wellicht zou het juist zijn om daar wat meer over te vertellen? Maar ook en vooral ook het eerder willen overgaan en wat de consequenties daarvan zijn, waar ligt de verantwoording…

14 december 2010 Een kaars kan duizenden kaarsen van Licht voorzien, en het Licht van die kaars zal niet minder worden als het Licht gedeeld wordt...

21 december 2010 Vooral in deze tijden valt het niet mee om vanuit de Liefde te blijven denken en niet te oordelen en te veroordelen


2 0 0 9

31 december 2008 Nieuwjaarswens(4:49 min.)

4 januari 2009 Bedenk dat er mensen zijn die een beslissing hebben genomen om in dit leven in dienst te staan van het kwaad. Wees duidelijk naar hen, maar láát ook hen, laten ze doen wat ze willen doen: daar ligt absoluut hun eigen verantwoording. Ook zij dienen verantwoording aan zichzelf, eens, af te leggen. Ook eens zullen zij hun eigen (hemelse) rechter tegen komen, en geloof me daar zijn ze zo ontzettend bang voor en juist die angst schreeuwen ze uit en wensen daarin anderen mee te slepen. Hun eigen hemelse rechter, dat wat zij zelf zijn, de spiegel van zich zelf dus. Maar laat hen, en zeg hen doe, doe wat je moet doen. Ook al zou dat vervelende consequenties voor jou hebben. Maar wees daar niet bang voor. Als jij de beslissing hebt genomen om in het Licht te staan dan hélpt het Licht jou ook. Want de consequenties van het kwaad stellen niets voor als jij je in het Licht weet. En het kwaad is eigenlijk maar een zielig hoopje mens dat wanhopig in het Licht van jou wil staan. Zie dat voor ogen en laat je niet meer gek maken. Dat denken is de weg naar je eigen Vrijheid. Jouw eigen vrijheid. Dan laat je je niet meer beïnvloeden door de ander. Je bent Vrij. De ander kán jou niet meer beïnvloeden.

13 januari 2009 Volmaaktheid brengt onvolmaaktheid aan de oppervlakte. Dus de mensen die met jou te maken hebben zullen in hun eigen spiegel kijken. En hun eigen onvolmaaktheden zien, die onvolmaaktheden die aan de eigen oppervlakte komen. Want het goede verdrijft altijd in tijd en ruimte het kwade uit de vorm van de mens

20 januari 2009 Oog om oog, tand om tand… en heeft het geholpen? Misschien dat er iemand op staat om allen te vergeven, zich zelf te vergeven, het land en het andere land te vergeven. Keer de andere wang toe… de weg van de Liefde, de vrede in het hart en zal ALTIJD helpen.

27 januari 2009 Als je in staat bent om in de ander te voelen zul je de ander geen kwaad meer doen, je voelt en begrijpt. Een utopie? Neen hoor, slechts een beslissing die genomen kan worden door de hersenen.

17 februari 2009 Vertrouw je eigen innerlijke gevoel en laaf je zelf aan de rijkdom die het Universum voor jou in petto heeft.

24 februari 2009 Een lezing die het inzicht in het denken geeft om alles los te laten om dan voort te gaan in de kracht van de verandering. Voel dat dit het is dat de toekomst van ons denken zal bepalen.

17 maart 2009 Voel dat je binnen in je zelf deel uit maakt van de Energie waar we allen mee verbonden zijn. Of ben je zo druk bezig om je leven te leven dat je hier aan voorbij gaat?

24 maart 2009 Wellicht denk je dat het leven lastig is voor jou, maar mag ik je zeggen dat hoe veel moeilijkheden je ook in je leven zult tegenkomen, jij altijd kunt beslissen om je positiviteit vast te houden.

31 maart 2009 Liefde is in alle omstandigheden, in alle gebeurtenissen de sleutel tot de oplossing.

14 april 2009 We zien de vasthoudendheid in het eigen gelijk. We zien soms voor onze ogen de drama’s afspelen van mensen die steeds maar vast willen houden aan hun eigen gelijk, aan hun eigen geld, aan hun eigen hebzucht.

21 april 2009 Niets op deze aarde is zomaar, of toevallig. Alles heeft zijn eigen tijd en zijn eigen plaats.

28 april 2009 Vergelijk je leven eens met de zee, boven op de golven is het druk en wordt je boot, je schip hevig heen en weer geslingerd, maar als je dieper gaat in het water dan is het rustig.

12 mei 2009 Maar op één moment in de evolutie van de mens komt er een gevoel dat zich het nauwst laat beschrijven zoals jij het beschrijft: is that all there is... is dit het dan…

26 mei 2009 Het Licht, God heeft inzicht in de duisternis, heeft de duisternis, het kwaad bestudeerd. Zo kon God, het Licht, met het kwaad omgaan. Het kwaad begrijpen, en vergeven. Maar ook zichzelf beschermen tegen de duisternis, tegen het kwaad. Weet je, dit kunnen wij ook….

31 mei 2009 Gesprek met Marja. Weet je zeker dat je niets 'ouds' meer te verwerken hebt? Over o.a. patronen en vluchten in illusies.

9 juni 2009 Als jij denkt dat er niets meer is, dan is er ook niets meer, totdat je (daar dus – in de astrale wereld) wakker wordt na geruime tijd en misschien wel gestommel naast je hoort en ineens mensen herkent die allang 'dood' zijn.

16 juni 2009 De keuze voor de Liefde of de keuze voor je eigen ego… Zoals in alles: jij bepaalt.

23 juni 2009 Wij allen hebben een stil verlangen naar de schoonheid van ons zelf, naar de mens die wij werkelijk zijn, en niet de mens die wij aan de buitenwereld laten zien met onze maskers op.

30 juni 2009 Je hebt het vaak kunnen horen: Wat je irriteert bij de ander is een tekortkoming bij je zelf.

12 juli 2009 Gesprek met Marja. (Vervolg van gesprek van 31 mei) Over o.a. omgaan met werkdruk.

1 september 2009 Geloof me, OOK DIT GAAT WEER VOORBIJ. Net zoals alle vervelende dingen.

8 september 2009 Maar deze waarheid is ALTIJD voor iedereen. Ongeacht het bewustzijn.

13 september 2009 Gesprek met Marja (6). Spiritueel zijn in de praktijk. Over o.a. jetlags, boeken, muizen.

22 september 2009 Het kan soms te pijnlijk zijn om aan sommige vrouwen te vragen waar de Liefde was, toen ze tot de conclusie waren gekomen dat het nodig was om anderen zogenaamd ‘assertief’ te benaderen.

29 september 2009 We kunnen nadenken over de werkelijke betekenis van ‘met de doden zul je niet spreken’ – een andere betekenis dan we gedacht hadden….

6 oktober 2009 Zie dat de moeilijkheden op je pad aan je gegeven worden als een cadeau, als een test om te kijken of je er mee om kunt gaan. Kun je er mee omgaan, dan kun je verder gaan. Met dit of een volgend leven.

11 oktober Gesprek met Marja (7). Het is zo simpel, maar als je dat nou nog niet zo kan zien?

13 oktober 2009 In duidelijkheid zit Liefde. Juist in die duidelijkheid, want als jij niet laat weten wie jij bent, hoe kunnen anderen dan weten wie jij bent?

20 oktober 2009 Dementie.

27 oktober 2009 Dementie. 2e lezing.

3 november 2009 Dan kom je wellicht in die ellendige toestand van verdriet wanhoop, geldgebrek of wat dan ook. Je moet voor oplossingen zorgen, maar weet dat als de nood het hoogst is er altijd redding nabij is.

8 november 2009 Gesprek met Marja (8). Over (de valkuilen van ) goeroeschap.

10 november 2009 Het leven kan hard en bitter zijn voor velen van ons, maar de lessen die het Leven ons leert, zijn bedoeld voor ieder van ons persoonlijk.

17 november 2009 De Liefde, de Kracht, de Energie van die Liefde kan zich niet weg laten zetten door wat anderen vinden en denken...

24 november 2009 Twee vragen werden gesteld: Waarom gaan we met z'n allen zo in de mexicaanse griep zitten? En: Hoe zou het zijn zonder de farmaceutische industrie?

8 december 2009 Het beseffen van deze enorme kracht in je leven: Het beseffen van de aanwezigheid van jou zelf, het beseffen van de aanwezigheid van jouw Leven, het leven dat jij aan wilde gaan. Of de onrust, de onvrede en vaak ook de liefdeloosheid en je wanhoop te willen zijn en om het leven van de ander te willen hebben of te willen zijn.

13 december 2009Gesprek met Marja (9). Over o.a. het belang van water drinken.

15 december 2009 Verdeel en heers.

22 december 2009 Je bent een Licht, een Liefdewezen dat is wie jij BENT, om in dat gevoel te komen, om te ZIJN wie je werkelijk bent, daar gaan al deze lezingen over want ieder mens heeft een stil heimwee gevoel naar dat ZIJN, ieder mens weet dat dat er IS. Wij hebben er allen levens en levens over gedaan om ook maar een glimp van die werkelijkheid te begrijpen. Maar nu is het zover.

29 december 2009 Dit zijn vormen, woorden met eeuwigheidswaarde en zelf deze woorden wekken al irritatie op. Juist dat is het wat de mensheid zo lang in duisternis heeft laten zijn. De irritatie, het gevoel het zelf beter te weten. Het gevoel zelf beter te zijn dan de God in hen.


2 0 0 8

7 januari 2008 Je zou, om in het gevoel, het denken van mijn lezingen te komen, mee kunnen doen met de korte meditatie aan het begin van al mijn readings. Je kunt dan in je eigen gevoel komen en als het ware meeliften met de gevoelswaarde van de uitgesproken woorden. Zo stel ik mij voor dat de klank van de woorden ook voor jou toereikend zouden kunnen zijn.

14 januari 2008 Als je in de negatieve gedachten bent gekomen is er soms geen houden meer aan.

21 januari 2008 Laten we ons bewust zijn waar wij nu op deze aarde in staan, in een tijdsperiode die verandering kan brengen in het denken van de mensen op de Aarde.

28 januari 2008 De emotie van de gebeurtenis kan je hele leven omver werpen. De angst voor de dood, de dood die niet het einde is. Dood bestaat niet en juist het vasthouden van dat leven en de angst voor de dood maakt dat een mens in dat zware denken van de aarde terecht komt.

4 februari 2008 Wordt het niet eens tijd om in deze tijd je eigen verantwoording te nemen voor de dingen die je tegenkomt in je leven? Wordt het niet eens tijd om het kinderlijke, dus het altijd eisen van anderen en het willen van anderen los te laten?

11 februari 2008 We kunnen door onze ademhaling een groot uithoudingsvermogen kweken, en onze vermoeidheden als sneeuw voor de zon laten wegglijden. Ons denken zelfs, kan lichter worden, we kunnen de dingen om ons heen beter of in ieder geval helder, duidelijker zien.

18 februari 2008 Vele eeuwen, of wellicht duizenden jaren hebben wij mensen ons naar beneden laten drukken, wij wisten niet beter. Ook onze voorouders wisten niet beter en lieten het veelal voor wat het was, en leefden dan hun leven. Zo gingen er vele generaties voorbij, met de gedachte dat er toch nooit iets veranderde. Totdat er zielen op deze wereld kwamen die met de gedachte op deze aarde kwamen om daaraan een eind te maken.

25 februari 2008 Alle gedachten die niet uit de liefde komen veroorzaken karma. Alle handelingen die niet uit de liefde komen veroorzaken karma.

2 + 9 maart 2008 Maar juist uit respect voor de mens zelf, lááát het Licht ons. We dienen het absoluut zelf te willen, zelf naar het Licht te gaan. En niet te denken dat we het toch eigenlijk wel goed doen, dus dat het Licht nu ook maar eens over de brug moet komen.

16 maart 2008 Je kunt beginnen om anderen goed te behandelen, dan wordt ook jij goed behandeld. Wat je uitstraalt trek je aan. En ja, er hoeft vaak maar iets te gebeuren en alle goede en positieve gedachten storten als een plumpudding weer in elkaar. Het blijkt meer dan eens een zwakke constructie en de boel stort toch zomaar helemaal in elkaar. Dan helpt het hoor, als je iemand tegenkomt die jou vriendelijk tegemoet komt. Je kunt daar helemaal vrolijk en gelukkig door worden.

23 maart 2008 Die ander wil steeds meer en zal nooit genoeg hebben. Er zal een onvervulbaar iets binnen in die mens blijven. En het kleine, de mens met de Werkelijke macht, dus de onzichtbare macht, zal de ander in zijn naaktheid zien, zal hem zien zoals hij werkelijk is: een wezen dat wanhopig IETS zoekt en dat altijd buiten zich zelf zal zoeken. Want die mens met de Werkelijke innerlijke macht zal die mens nooit veroordelen of oordelen. Was hij niet zelf ook zo geweest?

30 maart 2008 En als de keuze naar het positieve gemaakt is, zonder het negatieve te veroordelen, kunnen zij zich zelf blijven of laat ik het zo zeggen – kunnen zij het wezen zijn dat zij werkelijk Zijn.

6 april 2008 Mijn vorige lezing besloot ik met: Juist door niet handelen gaat alles in werking, en daar ga ik het deze keer over hebben.

13 april 2008 Alles wat aangeleerd is, wordt weer vergeten en heeft met het innerlijke Inzicht weinig te maken.

20 april 2008 Angst en schuldgevoelens zijn de grootste vijanden van de mens, en als je door hebt dat de ‘tegenpartij’ dat gebruikt om jou te manipuleren dan kun je dat begrijpen gebruiken om sterker bij je zelf te blijven door jouw eigen angsten simpelweg in jouw Licht te leggen.

27 april 2008 Je zult op een moment zien dat je steeds maar rustiger wordt, OK je kunt nog behoorlijk druk zijn in het dagelijkse leven, en daar is niets op tegen, maar de rust in jezelf komt steeds dichterbij.

4 mei 2008 Hier zijn mensen even zich zelf niet meer, en zijn afgedwaald van een punt, het punt – het middelpunt van uit zich zelf. Het is dus de illusie van het bestaan, de niet-werkelijkheid die veroorzaakt wordt omdat de Liefde met een hoofdletter vergeten was.

11 mei 2008 Zorgvuldig wordt er uitgelegd, en het invoelen – het opgaan in de ander maakt dat de juiste woorden gesproken worden.

18 mei 2008 Hoe kun je er voor zorgen dat opgaan in iemand (in gesprek) niet teveel van je eigen energie kost? Zeker als het gaat om mensen die met problemen bij je komen.

25 mei 2008 Je zou hem juist dankbaar moeten zijn dat hij feilloos jouw zwakke plekken er uit weet te halen, dat is voor jou de gelegenheid om aan je zelf te werken.

1 juni 2008 Het Licht wacht totdat jij naar het Licht toekomt, het Licht wil niet anders dan jou bijstaan en jou alles geven. Waarom toch die twijfel?

8 juni 2008 Veel mensen zijn in een soort lethargie vervallen en kijk goed naar je zelf: ja, jij ook. Kijk, mijn lezing gáát over jou, zie maar hoe je er mee om gaat. Zie de Liefde die er naar jou toe is, van af een afstand maar afstand bestaat niet, want het is eenvoudig om mij met jou te verbinden en op te gaan in de toestand waarin je je nu bevindt. Maar wees niet bang, ik ga niet persoonlijk worden.

15 juni 2008 Neem jezelf niet al te kwalijk dat je het soms even niet meer aankunt, het zij zo. Het valt ook niet mee, maar jullie krijgen alle Kracht en Energie – weet dat de gebeurtenissen die jullie meemaken op dit moment juist voor jullie Bewustzijn bestemd zijn.

22 juni 2008 Als je positief denkt en er alert op bent om positief te blijven denken, dan zul je merken dat je leven langzamerhand gaat veranderen.

29 juni 2008 Dus als jij vindt dat je niet hoeft te veranderen, en alle mensen om je heen moeten veranderen omdat jij dat zo wenst, omdat jij je dan beter voelt - Is dat dan ook zo?

6 juli 2008 Zie je waar je steeds tegen aan liep, en wat een geluk dat het steeds voor je neergelegd wordt, zo kun je er eindelijk aan werken, en dan nog alleen als jij dat wilt.

13 juli 2008 Bewustzijn is niet overdraagbaar Deel 1. Als het zo zou zijn dat mijn reactie nu op dit moment van verwarring gegeven zou worden dan zou het over bewustzijn gaan en over het feit dat bewustzijn niet over te dragen is. Dan zou het gaan over het begrip dat er bij alle mensen een diepe hunkering is naar erkenning.

20 juli 2008 Bewustzijn is niet overdraagbaar Deel 2. Koppig dus, op het eigen standpunt te blijven staan, en anderen te verwijten hen niet te begrijpen. Want zij zijn uitverkorenen, zij staan op zo’n hoog plan. Zij weten het allemaal. Zij kunnen niet meer met anderen omgaan omdat ze zulke hoge kennis ontvangen dat anderen dat niet meer begrijpen, denken ze.

24 augustus 2008 Bewustzijn is niet overdraagbaar Deel 3. Het is werkelijk waar dat je na kunt denken over je eigen dieptepunten, in plaats van te klagen of er anderen over te laten beslissen. Ieder mens komt het tegen en we kunnen er allemaal op de enige juiste wijze mee om gaan.

31 augustus 2008 Maar zie je ook dat je toen je helemaal niet bereid was om te luisteren naar je innerlijke zelf, je je leven liet leiden door van alles om je heen en je gedachten daar negatief over liet gaan, dat je ziel jou het grootste geschenk gaf in de vorm van de ultieme waarschuwing die bij die gedachten horen?

14 september 2008 Voel je hele lichaam als een kloppend en pulserende verzameling van cellen die in één trilling, in één frequentie bij elkaar gehouden wordt door jouw ziel.

21 september 2008 I.h.k.v. een dag over vrede op Indigo Soul Station:
Deel 1: Zie dat de vrede eerst komt nadat je alle rommel binnen in jezelf hebt opgeruimd.
Deel 2: Een kleine handleiding om tot de vrede in jezelf te komen…

28 september 2008 Deel drie van de serie jezelf HELEN

5 oktober 2008 We kunnen er over nadenken dat er een verbond gesloten dient te worden tussen de twee machten: het Licht en de duisternis, het leven en de dood. Alles streeft naar éénwording.

19 oktober 2008 En we mogen nu toch wel weten zo langzamerhand, na bijna 100 van mijn lezingen gehoord te hebben, dat als er iets in je leven gebeurt waar je het moeilijk mee hebt, er een kans voor je ligt om je diepste binnenste weer aan te raken.

2 november 2008 We kunnen er over nadenken om dankbaar te zijn voor deze tijd, en dankbaar te zijn dat we besloten hebben om in deze tijd te leven en om het allemaal mee te maken en er deel van uit te maken.

9 november 2008 (lezing 100) Het gemakkelijkste is om vanuit de angst of woede of ongerustheid te denken, daar hoeven we geen moeite voor te doen. Het lijkt alsof het veel meer inspanning vergt om je te omringen in het Licht van de Liefde en daarin standvastig te blijven en van daaruit te denken, de dingen te bemediteren. Maar het is slechts een keuze die je dient te maken, en die keuze kan een inspanning voor je zijn…

16 november 2008 We dienen één keuze te maken: trouw te zijn aan ons zelf. Dat is alles. Maar het leven op aarde weet ons zoveel illusies toe te werpen en afleidingen te bezorgen dat we steeds maar weer niet tot die keuze komen om trouw te zijn aan ons zelf. Aan de God in ons.

23 november 2008 We horen veel mensen zeggen dat zij er niet om gevraagd hebben om op aarde geboren te worden. Zie je hoe eigenaardig dat is? Daarmee zeggen ze dus dat ze niet in staat zijn om uit eigen vrije wil een leven op aarde aan te gaan, dat het van anderen afhangt en dat zij dus niets te zeggen hebben.

30 november 2008 Kijk goed naar de mogelijkheden die op je weg gelegd worden. Maar die je niet ziet als je steeds in de zorgen blijft zitten. Jij bent werkelijk in staat om UIT je zorgen te stappen hoor, in één gedachte. Ja, inderdaad het kan gewoon in één gedachte. Het is werkelijk niet nodig om je te omgeven met het gedoe van zorgen en ellende.

9 december 2008 Eigenlijk ongelooflijk is het dat die Energie, die God gewoon altijd op ons heeft gewacht. Zie je de kracht van Liefde? Jaar na jaar, leven na leven. En altijd rustig heeft afgewacht totdat wij er klaar voor waren. Rustig heeft afgewacht totdat de wereld bereid was om te veranderen. Wat een mededogen met ons mensen. Kunnen wij dat ook opbrengen? Het zal ons sieren…

16 december 2008 Maar weten we dat we slechts één gedachte verwijderd zijn van de herinnering in ons zelf van vrede, van geluk, van welvaart, van Liefde… Veelal heeft het denken zich vastgezet in het gevoel dat er voor hen ‘toch niets is’ en dat er voor hen een ‘dubbeltje geen kwartje’ kan worden. Wat zijn die gedachten toch vreselijk.

23 december 2008 En allemaal niet zo somber hoor, de tijden, en jij zelf, zo aan het eind van het jaar: Laten wij hoop houden. Het is de bedoeling van de negativiteit om je onrustig te maken, en jij staat dat toe? Maar het is niet dom hoor om dat te bedenken want alles om je heen, de tv, radio, kranten en veel mensen zullen je zeggen dat het sombere tijden zijn. Maar jij bepaalt altijd hoe jij er mee omgaat: laat je je meeslepen omdat anderen dat zeggen of blijf je bij je zelf en denk je na vanuit de ziel die jij bent? Jij mag het zeggen!

24 december 2008 Kerstlezing (10 minuten)


2 0 0 7

1 januari 2007 Dubai, Mensen, Een Geschenk (eerste stuk)

8 januari 2007 Een Geschenk (tweede gedeelte)

15 januari 2007 Hoe mijn woorden gelezen worden

22 januari 2007 Het beantwoorden van een vraag

29 januari 2007 Waar Liefde is is geen ziekte. Waarom zegt men dat angst niet bestaat

5 februari 2007 De enige oplossing. Het beantwoorden van een vraag. Rommel en andere onafgemaakte dingen

12 februari 2007 Ground Zero, Tijd om een brug te slaan

19 februari 2007 Je bewuste leven, vragen van drie mensen beantwoorden

26 februari 2007 Verhaal over de Ankh. Het pompstation. Drie Vreemde Gebeurtenissen

5 maart 2007 Wat je irriteert bij een ander is een tekortkoming bij je zelf. Je doet het niet verkeerd. Zelf moeilijkheden creëren

12 maart 2007 Over het Licht in jezelf en waar je je zorgen in kunt leggen.

19 maart 2007 Als de mens zijn levensopdracht vervuld heeft, volbracht heeft, dan zijn alle ervaringen begrepen

26 maart 2007 Wie het goede nastreeft, staat bij God in de gunst, wie het kwade najaagt valt er aan ten prooi. Het Licht in de Duisternis

2 april 2007 Je bent een ziel van de Alpha tot de Omega

9 april 2007 Een pleidooi om te veranderen

16 april 2007 Over de trots, hoogmoed om te spreken

23 april 2007 Mijn partner accepteert het niet en hoe ga ik er mee om

30 april 2007 Spreken over bovenzintuigelijke kennis

7 mei 2007 Door anderen niet serieus genomen worden

14 mei 2007 Het los laten van een mens, het overgaan…

21 mei 2007 Alles gaat om bewustwording. Ziekten etc.

28 mei 2007 De ander is nooit schuldig

4 juni 2007 Meditatie over het lichaam, Licht in het Lichaam

11 juni 2007 Twee vragen beantwoord

18 juni 2007 Vrede in de ziel en deponeren in het lichaam

25 juni 2007 Driehoek, Ziel Geest Lichaam

2 juli 2007 White Eagle – een reis over de Aarde

9 juli 2007 Reinigende meditatie

16 juli 2007 Als in een file, in het verkeer

23 juli 2007 De Zon

30 juli 2007 Stoffelijk denken

6 augustus 2007 Het lijden van de mensheid

13 augustus 2007 Het denken

27 augustus 2007 Vragen en antwoorden

3 september 2007 Energie van Vrouwen

10 september 2007 Alleen voelen

17 september 2007 Schijnlicht

24 september 2007 Tekeningen

1 oktober 2007 Vraag over Islam en het Christendom

8 oktober 2007 Wees alert en blijf in het positieve gevoel zitten

15 oktober 2007 De tuinman en de dood

22 oktober 2007 Alles is trilling. Over orgaantransplantatie.

29 oktober 2007 Een eigen zaak en begeleiding…

5 november 2007 Klagen en bitterheid…

12 november 2007 Je krijgt altijd dat wat je nodig hebt.

19 november 2007 'Burn-out'.

26 november 2007 De Ziel IS, en is een totaaltoestand van het bewustzijn van die mens op dat moment. De toegang tot de Astrale en Kosmische werelden is Bewustzijn.

3 december 2007 De Ziel IS, deel 2.

10 december 2007 Onze hersenen accepteren alle vormen van denken, het zijn slechts ingesleten gewoonten om op één wijze te denken’.(De Ziel IS, deel 3)

17 december 2007 Je diep ellendig voelen.

24 december 2007 Anderen vergeven.

31 december 2007 Hij mag dat en hij heeft alle recht om zijn leven te leven zoals hij dat wil, ook al voldoet hij niet aan jouw gevoel van ‘ik zou zo graag’.


2 0 0 6

30 oktober 2006 Automatisch schrijven. De Rode Zee van ons leven

6 november 2006 Elke taak die ge hebt op Aarde is een taak. En: Zomaar een leven.
20 november 2006 Angsten die op het Licht afkomen

27 november 2006 Normaal leven

4 december 2006 Zorgelijke zorgen

11 december 2006 Hoe je 'dat' eventueel kan tegenhouden

18 december 2006 De Steen uit Griekenland. Niet iedereen wil over de Liefde weten. De Rode Zee van ons leven

25 december 2006 Kerst: Droom en de kracht van gedachten. Het gaat over De Witte Broederschap