terug

Hogerhand

Door D.C. Lama

Hogerhand geeft orders, dus dan kunnen we maar beter meewerken. Via de website hogerhand.nl worden burgers opgeroepen om de Nederlandse kust te bewaken tegen een eventuele Amerikaanse inval. Want -zoals u hopelijk weet en vreest- hebben de Amerikanen een wet ondertekent dat ze Nederland mogen binnenvallen, zodra er één Amerikaan mogelijk voor het Internationaal Strafhof wordt berecht. En deze brave burgers van het Volksfront van Hogerhand, waaraan ook u kunt deelnemen, zullen ons daarvoor behoeden door aan de gehele kust zandzakken te plaatsen en te blijven posten. Iedereen doet uiteraard onder schuilnaam mee, want voor je het weet wordt je door het kabinet Balkenende aan Amerika uitgeleverd. Dat doen we tegenwoordig zelfs met onderdanen doen die nog nooit in dat land zijn geweest.

Zandzakken en burgerwacht aan de kust. Het is een mooi statement tegen de steeds verder oprukkende Amerikanen en ik zal dan ook zeker meewerken aan dit kunstwerk. Zolang er komende zomer tenminste geen complete muur op het strand staat, want dan heb je alleen nog maar schaduw.

Een prachtige gedachte: 16 miljoen Nederlanders die onbewapend voor de kust en rondom het Strafhof staan om een eventuele Amerikaanse actie te verhinderen. Het kan: kijk wat Martin Luther King en Ghandi met vreedzame demonstraties hebben bereikt, zie hoe onlangs nog een groep demonstranten naar de belegerde Palestijnen in de Geboortekerk liep en kijk hoe de bewoners van het Servische plaatsje Cacak Milosevic aan de kant schoven, door vreedzaam en zo goed als onbewapend op te rukken naar Belgrado!

En dus zeg ik: waarom zo passief aan de kustlijn blijven staan? De aanval is de beste verdediging! We pakken met z’n 16 miljoenen de boot, varen naar Amerika en lopen door tot aan het bureau van George Bush, waar we pas vertrekken als ‘ie die wet weer intrekt. En, als we daar toch zijn, dwingen hem het Kyotoverdrag nog even te ondertekenen, laten hem beloven Irak niet zomaar binnen te vallen, we stoppen zijn War on Drugs en vertrekken wanneer we nog wat andere punten hebben geregeld, waar we op de boot wel even een lijstje van maken.

Daarna lopen we heel Amerika door, halen alle ter-dood-veroordeelden van Death Row weg, sturen alle Amerikanen van boven de 100 kilo op een heropvoedingscursus ‘Mens en Consumptie’, vernietigen de Hollywoodstudio’s en keren voor Kerstmis weer terug naar Nederland.

Tegen die tijd zal ons kabinet waarschijnlijk al wel gevallen zijn en kunnen we ook hier weer een beetje orde op zaken stellen.


www.dclama.tk
www.theovangogh.nl

Lees D.C. Lama in de volgende tijdschriften:
EssensiE
Zone 5300

Iedere donderdagochtend 5.30 uur een column van D.C. Lama op 3FM in het programma van Giel Beelen.

Verhalen en cartoons van D.C. Lama worden verspreid via het gratis e-zine D.C. Lamail. Aanmelden kan via een mailtje naar dclama@hotmail.com