AVATAR

is een Sanskriet woord dat een speciale betekenis heeft binnen het Hindoeïsme. Daar is het een godheid die de keuze maakt om te incarneren op aarde om daar goede werken te doen. Dus iemand die haar of zijn karma al heeft opgelost, maar toch nog een keer de keuze maakt om in menselijke gedaante terug te keren, maar bij geboorte eigenlijk al verlicht is.

De Avatar-training werd in 1987 ontwikkeld door de Amerikaan Harry Palmer. Sinds die tijd hebben er wereldwijd meer dan 65.000 mensen in meer dan 65 landen de Avatar-training gevolgd. Avatar is een 9-daagse training (verdeeld over 3 aparte modules) die is gericht op meesterschap over denken, voelen, handelen en bewustzijn. Avatar is een sterk ervaringsgericht proces, met je eigen leefsituatie als centraal thema.
Tijdens een zorgvuldig gestructureerd traject werk je in eigen tempo aan zelf gekozen doelen. Daarbij krijg je intensieve individuele coaching door ervaren Avatar-trainers. De training bevat een beperkte hoeveelheid leestekst en een uitgebreide reeks praktijkgerichte oefeningen. Deze doe je individueel of met een coach (trainer of deelnemer), zowel binnen als buiten. De oefeningen roepen ervaringen op die variëren van verstild en meditatief tot dynamisch of emotioneel. Daarbij kun je twijfels, belemmeringen en onzekerheden tegenkomen. Persoonlijke motivatie en inzet zijn daarom voorwaarde voor effectieve deelname. Na afloop van de training beschik je over een reeks effectieve technieken die je waar en wanneer je maar wilt kunt blijven toepassen om je leven steeds meer de vorm te geven die jij kiest.

Bron: Marcel Sanders