GUASHA

is een unieke chinese therapie. Het woord betekent zoveel als "schrapen". De methode stamt uit de prehistorische tijd en wordt nog steeds door inheemse volken toegepast. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Therapie in.
In de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op deze plekken begint de therapeut dan met een speciale "schraper" te schrapen (schraper - "bao yŁ" - is instrument uit jade, hoorn of metaal). De huid wordt hierdoor rood: Op de plaatsen waar blokkaden zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" IN de huid (niet OP de huid) varierend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis. Door de olie bespeurt de patient nauwelijks pijn en wordt de huid niet beschadigd. De rode delen verdwijnen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

De spectaculaire resulaten van GUASHA worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfsysteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. GUASHA sluit daarom in en vervangt massage, bindweefsel-, reflex- en periostbehandelingen, acupunctuur, moxa, lympdrainage, zuurstoftherapie etc., alles in EEN therapie.

De lijst van stoornissen, blokkaden en ziekten die met GUASHA behandeld kunnen worden gaat van eenvoudige revitalisering tot en met complete regeneratie en life-extension, van rheuma, migraine tot chronische vermoeidheid, ME, RSI, PMS, alle pijnsyndromen, rugpijn, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burnout, verteringsstoornissen, asthma, allergieŽn, candida, slapeloosheid, stofwisselings-stoornissen, angina pectoris, hoge bloeddruk, immuunzwakte en vele meer.


 

 

 


Meer informatie