SATSANG

De directe confrontatie met het Onmiddelijke Zijn dat je bent is waar het in wezen om gaat. Wie werkelijk realiseert dat er niets gedaan hoeft te worden en kan worden om te zijn wat je bent, ontdekt de Vreugde van Verlichting en dat die er altijd al was.
Velen hebben levensvragen met betrekking tot henzelf en de ervaring van het leven: 'Wie ben ik en wat is de zin van het lijden, wat is geluk, wat is de invloed van mijn gedachten op mijn manier van leven?'.
Vanuit een verlangen antwoord te vinden op deze vragen ontstaat er een zoektocht met als doel het beëindigen van levensconflicten en het vinden van innerlijke vervulling.
In Satsang komt een dialoog tot stand tussen zoeker en degene wiens zoektocht is beëindigd. Er vindt een communicatie plaats van Hart tot Hart. Satsang is een uitnodiging tot diepgaand zelfonderzoek.
Tijdens Satsang worden aanwijzigingen gegeven, vragen beantwoord, 'methoden' beproefd of ondergraven, illusies verwijderd, strategieën blootgelegd en wordt duidelijk dat er niets te verwachten valt tenzij je echt betrokken kunt zijn, tenzij er werkelijk een authentieke wens naar vrijheid in je leeft.
Dit is de leer van de Advaita-Vedanta, een eeuwenoude wijsheid en waarvan de kern is: de non-dualiteit. Doordat de Leraar jouw Zelf is, weerspiegeld, is het mogelijk direct tot innerlijk ontwaken te komen.
Dit betekent: het zien van je ware natuur. Je ware natuur is geluk, vrede.
Daarom is ons verlangen zo groot onze ware natuur te zijn. Het is er, zonder voorbereiding of uitstel. Dit te weten, dit inzicht, is het begin van een vreugdevol en ontspannen leven, hier en nu.

Bronnen: PMV Centrum voor Bewustwording; Djihi (Marian van de Wetering)