VITALITEITSKUNDE

De arts en onderzoeker Roy Martina is de grondlegger van de Vitaliteitskunde, waarin een visie besloten ligt die artsen, therapeuten en verder iedereen met interesse in het thema gezondheid en bewustzijnsontwikkeling in het algemeen zal raken.
Het begin van een ziekte dient men te zoeken in de cellen en van daaruit dient het herstelproces in gang te worden gezet. Klachten kunnen zich op vijf verschillende niveau's manifesteren. De niveau's beïnvloeden elkaar. Wanneer de niveau's in conditie zijn, helpt de Vitaliteitskunde iemand te leren de verantwoordelijkheid voor zijn gezondheid, de kwaliteit van het eigen leven, ofwel de vitaliteit in eigen hand te nemen.

1. Het niveau van bewustzijn, waar sprake is van emotionele stress of mentaal vastlopen.
2. Op cellulair niveau, met moeilijk te duiden klachten, vaak een intuïtieve aangelegenheid. Het is mogelijk door middel van een verandering in levensstijl op dit niveau, van aanleg, veranderingen aan te brengen, in tegenstelling tot wat de reguliere geneeskunde stelt.
3. Op energetisch niveau, waar een verandering optreedt als de kritische massa eenmaal is bereikt. Dergelijke veranderingen manifesteren zich op psychisch niveau, maar zijn nog eenvoudig omkeerbaar.
4. Op constitutioneel niveau. Als energetische veranderingen lang genoeg duren, worden de relatief zwakke organen aangetast, met name lever en nieren. Nu loopt het toxisch gehalte van het lichaam in rap tempo op en de activiteiten van de vrije radicalen nemen hand over hand toe, waardoor:
5. Veranderingen op biotechnisch niveau plaatsvinden die tot degeneratieve klachten zullen leiden. Het ziektebeeld is helder, men is zich bewust van zijn klachten.

Bron: Martina Development Group